Helse

Utstyr som legger til rette for en balansert vininteresse

0

Mange nordmenn har tatt med seg mer «kontinentale» vaner hjem fra Middelhavet, både når det gjelder mat og drikke. Det har ført til at nordmenn også drikker mer vin enn før, og for mange er vininteressen også en hobby. Vinmonopolet tilbyr et bredt utvalg viner fra alle verdenshjørner, og spesialforhandlere som Wine and barrels på wineandbarrels.no tilbyr en rekke forskjellige tilbehør. Med riktig utstyr er det lettere å legge til rette for en balansert vininteresse.

Verktøy som lar deg forsegle flasker

Produkter for servering og forsegling av flasker benyttes hypping av restauranter og serveringssteder. I slike miljøer legger systemet til rette for at det er mulig å servere enkeltglass, uten at innholdet i flasken blir ødelagt i løpet av kort tid.

For privatpersoner kan et slikt verktøy til forsegling gjøre det mulig å nyte et lite glass vin, samtidig som flasken kan forsegles – innholdet vil være like godt flere dager senere. Det finnes flere forskjellige systemer på markedet, besøk wineandbarrels.no for å få overblikk over de ulike alternativene.

Oversikt over vinsamlingen

Det kan også være fornuftig å benytte seg av verktøy som lar deg beholde kontrollen over vinsamlingen, slik at du ikke kjøper verken unødvendige mengder eller flasker som du er usikker på om du egentlig vil like. Det finnes flere apper som lar deg digitalisere vinsamlingen, noe som også gjør det enklere å faktisk sjekke hvorvidt du allerede har vinen hjemme.

Selve oppbevaringen av vin bør også være ryddig, det finnes utallige vinkjøleskap, vinstativer og andre løsninger som legger til rette for en svært oversiktlig og pen «vinkjeller». Dessuten vil vinkjøleskap gjøre det mye enklere å oppbevare og temperere forskjellige viner, noe som igjen kan bidra til at du alltid finner den riktige vinen som passer til middagen du skal servere.

Det er til syvende og sist denne kombinasjonen, vin, mat og kultur, som skaper den komplette og balanserte vinopplevelsen.

Trenger du nye briller?

Previous article

Helse er så mye mer enn en sunn kropp – sørg for å ha det bra

Next article

You may also like

More in Helse