Uncategorized

Mer velvære i hverdagen med pene blomster og planter i hjemmet

0

Synes du at det mangler noe på kjøkkenbordet, i stua eller på nattbordet? Da er det kanskje noen friske blomster eller grønne planter som du er på jakt etter, enten bevist eller i det underbeviste. Selv i en digital verden med skjermer, nettbrett, mobiler og store TV-er – det er lite som kan matche den gode og avslappende følelsen av bugnende blomster og friske frodige planter.

Hvilke planter og blomster passer for deg?

Alle mennesker er unike, det betyr også at alle har unike behov når det gjelder blomster og planter. Det dreier seg først og fremst om hvilke blomster og planter vi egentlig setter pris på, men i tillegg også hvilke valg som er en god match med egen interesse og «grønne fingre». Det er smart å ta en titt hos forhandlere som https://www.euroflorist.no/ for å få litt inspirasjon.

I stort er det fornuftig å ikke ta på seg alt for mye ansvar når det gjelder planter og blomster, selv om det er få alternativer som er veldig vanskelige å lykkes med. Likevel dreier det seg om å ta seg tid til vanning og litt pleie fra tid til annen.

Planter som gir et godt inneklima?

Plantenes og blomstenes effekt når det gjelder velvære dreier seg i stor grad om å skape en fin stemning. Planter og blomster gir ro i et rom, samtidig som de også pynter opp og skaper mer liv. Det er ikke tilfeldig at mange store kontorlokaler pyntes med grønne planter. I tillegg kan planter ha en viss effekt når det gjelder å rense luften, selv om denne effekten er relativt begrenset. Det kan faktisk i enkelte tilfeller heller omvendt være greit å følge med på at plantene ikke gir et dårligere inneklima:

  • Allergi er et naturlig tema, selv om de fleste planter og blomster for innebruk ikke er spesielt problematisk. Imidlertid er for eksempel julestjerner utfordrende for noen.
  • Dessuten er det greit å følge med på at det ikke dannes mugg i jorden til potteplantene. Det kan faktisk resultere i noe muggsporer – som selvfølgelig ikke er bra for inneklimaet.

Selv med disse forbeholdene, planter og blomster er uten tvil et positivt bidrag til en fin og avslappende stemning i boligen. Det betyr også at de er med på å legge til rette for mer velvære i hverdagen, og blomster og planter er enkle virkemidler når du har lyst å skape et mer rolig hjem.

Hjelp med vekten

Previous article

Trenger du nye briller?

Next article

You may also like