Utstyr

Hva er forskjellen mellom tørketrommel med og uten varmepumpeteknologi?

0

Det finnes et stort utvalg tørketromler på markedet, og det er ikke alltid enkelt å forstå hva forskjellen er mellom rimelige og mer kostbare maskiner. Det er smart å velge en butikk som selger generelt rimelige tørketromler, men en og samme butikk vil selvfølgelig også tilby tørketromler i forskjellige prisklasser. Varmepumpeteknologi trekkes ofte fram som en fordel med litt mer kostbare tørketromler.

Kondenstørketrommel med varmepumpeteknologi

Alle tørketromler fjerner fuktighet fra tøyet med luft og varme. Varm luft kan holde på mer fuktighet, som da trekkes ut fra klesplagget. Videre vil fuktigheten fjernes igjen fra luften på forskjellige måter, avhengig av hvorvidt det er en utluftningstørketrommel eller kondenstørketrommel. Utluftingsmodellen pumper helt enkelt den varme og fuktige luften ut av boligen, kondenstørketrommelen kondenserer vannet i luften før den sendes ut av maskinen. Det er derfor kondenstørketromler gir fra seg varmluft, og samtidig også samler vannet i enten en beholder eller via avløpsslange.

En kondenstørketrommel med varmepumpeteknologi gjenvinner varmen fra luften som allerede har trukket ut fuktighet fra tøyet og etter det fått redusert luftfuktigheten i kondensatoren. På denne måten vil denne type tørketrommel slippe ut en lavere mengde varmluft i rommet den er plassert i.

Varmepumpeteknologi sparer strøm

Lavere strømforbruk er den store fordelen med varmepumpeteknologi. Det er også derfor tørketromler med varmepumpeteknologi får de beste energikarakterene. Noen vil hevde at varmen som tørketrommelen gir fra seg uansett bidrar til oppvarming av boligen, men det argumentet bortfaller særlig om sommeren.

Hvorvidt varmepumpeteknologi lønner seg eller ikke er selvfølgelig avhengig av bruk. For en husstand som bruker tørketrommelen flere ganger om dagen vil det være mulig å forsvare den høyere investeringen, gitt at forskjellen mellom energiklasse A og A++ kan være omtrent 2 kWh. Hvis du bare bruker tørketrommelen en gang i uken, eller kanskje enda mer sjeldent, er det kanskje greit å heller velge en litt enklere modell.

Bruk kroppsvekten din aktivt når du trener

Previous article

Er det trygt å bruke proteinpulver?

Next article

You may also like

More in Utstyr