Trening

Hold deg i form med SUP-brett – effektiv og skånsom trening

0

De norske myndighetene anbefaler minst 30 minutter fysisk aktivitet hver eneste dag, på et nivå som tilsvarer hurtig gange. All aktivitet teller, og det er også helt greit å dele opp aktiviteten i flere bolker gjennom dagen – hovedpoenget er at du er i aktivitet. Regelmessig fysisk aktivitet er viktig av flere grunner, og vil for eksempel være nyttig i forbindelse med både forebygging av vektøkning og aktiv vektreduksjon. Når det kommer til å finne varierte treningsformer, bør du definitivt se nærmere på SUP-brett.

SUP-brett enkelt forklart

Det finnes mange SUP-brett på markedet, og det er også mange nordmenn som allerede har oppdaget denne morsomme vannaktiviteten. Et SUP-brett kan sammenlignes med et vanlig surfebrett, men det dreier seg om et bredere brett som ligger mer stabilt i vannet. Dessuten er brettet tiltenkt relativt rolig ferdsel på stille vann, det er ikke laget for raske bevegelser over store bølger.

Utover dette finnes det få regler for hvordan du skal benytte et SUP-brett. Du kan bruke åren til å bevege deg fremover i et relativt høyt tempo, og da også få en litt tøffere treningsøkt, men du kan også ta det svært rolig og bare sakte flyte over vannet. Dessuten kan du velge hvorvidt du vil stå opp eller sitte ned, noe som selvfølgelig påvirker hvor vanskelig det er å holde balansen.

Svært skånsomt og variert trening

På et SUP-brett er det få brå bevegelser eller harde nedslag, noe som betyr at treningsformen er svært skånsom sammenlignet med for eksempel løping. Du kan likevel få høy puls, men uten å utsette føtter eller knær for noe særlig belastning.

I tillegg er det mulig å benytte en rekke forskjellige muskelgrupper på brettet. Du trener selvfølgelig armmuskulatur når du bruker padleåren til å komme deg fremover, men dessuten er kjernemuskulaturen i konstant bevegelse. Kombinasjonen av å holde balansen og legge kraft på padleåren kan gi overraskende god treningseffekt.

Etter hvert som du mestrer det grunnleggende på brettet, kan du også prøve deg på mer avanserte øvelser. For eksempel er det noen som driver med yoga på SUP-brett, det kan være en helt unik opplevelse ute på vannet. Avslutningsvis er det greit å vite at de fleste SUP-brett er oppblåsbare, og leveres i en stor ryggsekk med alt du trenger av utstyr. Det gjør aktiviteter med SUP-brett til noe du kan drive med overalt, du kan til og med ta med deg brettet på bussen.

Velg gode lamper og riktig belysning for økt helse og velvære

Previous article

God søvn – utrolig viktig for både velvære og helse

Next article

You may also like

More in Trening