Utstyr

Derfor kan musikk og instrumenter gi deg mer ro i hverdagen

0

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Musikk og det å spille et instrument handler for de aller fleste ikke om å gjøre karriere som musikker eller popstjerne, men musikk kan likevel spille en helt avgjørende rolle i livet ditt. Det vil selvfølgelig være store individuelle forskjeller når det gjelder hvordan, men for de aller fleste kan musikk bidra til både ro og glede i hverdagen.

En avstressende og avslappende effekt

I noen situasjoner stiller musikk krav til full konsentrasjon, men det gjelder kanskje først og fremst hvis du spiller selv eller skal analysere meningen i en sang. Når du lytter til musikk i hverdagen, kan tonene heller bidra til at du får slappet av, samtidig som du opplever redusert stress. Det er faktisk gjort undersøkelser som viser at musikk kan ha en stress- og angstdempende effekt på lik linje med enkelte legemidler.

Å spille et instrument kan også ha en beroligende effekt. Det kan selvfølgelig være utfordrende å lære seg å spille for eksempel mandolin, men opplevelsen blir mye mer avslappende når du mestrer det grunnleggende. Da kan det å spille et instrument la deg glemme det aller meste av hverdagens stress og mas.

Mestring og konsentrasjon som gir fokus

Hvis du spiller et instrument selv, handler det ikke bare om å skape musikkopplevelser for andre. Det gir deg også en helt egen følelse av mestring, samtidig som du får mulighet til å konsentrere deg om bare én ting.

På mange måter kan det å spille et instrument sammenlignes med mindfulness, når du har fullt fokus på å bruke hendene dine til å overføre noter til toner i instrumentet. Når du skaper musikk finnes det lite rom for andre distraksjoner, noe som også kan bidra til at du finner en helt egen ro. Derfor kan du bruke tid på musikk og instrumenter med god samvittighet – du vil få mer overskudd til andre aktiviteter i hverdagen.

Peak Performance Vinterjakker for kvinner: Stil og varme i ett

Previous article

Bør man gå til jevnlige helsesjekker med kjæledyr?

Next article

You may also like

More in Utstyr