Uncategorized

Derfor har valg av dobbeltseng så mye å si for velvære i hverdagen

0

En god natts søvn kan være forskjellen mellom en flott og en forferdelig dag, så viktig er det faktisk å hente seg inn og bli skikkelig uthvilt. Derfor er det også viktig med en god seng, som legger til rette for de andre faktorene som påvirker søvnkvaliteten. Det gjelder selvfølgelig uansett livsfase og type seng, men ikke minst dobbeltsenger og tilpasning til to personers sovemønster og ønsker.

Husk på at du kan få i både pose og sekk når du velger dobbeltseng

I dag er det mange som kjøper seng på nett, ta gjerne en titt på bedrenaetter.no for å få et innblikk i hvor stort utvalget av senger på nett faktisk er. Mange dobbeltsenger hos spesialforhandlerne er såkalte kontinentalsenger. Det betyr at sengen er bygget opp i flere forskjellige lag, noe som også åpner for at du for en gangs skyld faktisk kan få i både pose og sekk.

Dobbeltsenger av en viss størrelse, gjerne fra 160 cm bredde, er nemlig bygget opp av en rammemadrass, kombinert med to fjærmadrasser og en overmadrass. Det betyr at to forskjellige fjærmadrasser kan kombineres i en og samme seng. Det er kanskje ikke helt åpenlyst hvorfor det er en god ide, men husk på at de to personene som skal sove i sengen sjelden har samme vekt og søvnmønster. Med to madrasser er det mulig å tilpasse fastheten til forskjellige vekt og ønsker. Det betyr uten tvil at utgangpunktet for god søvn blir bedre sammenlignet med et kompromiss.

Naturmaterialer og god ventilasjon – sikrer en sval og god seng

Alle mennesker svetter noe i løpet av natten, noen mer enn andre. Det er viktig å legge til rette for en god temperatur på soverommet, det er mange nordmenn som har det litt for varmt på soverommet. Samtidig må sengen også kunne transportere vekk fuktighet i løpet av natten, og da er en god overmadrass viktig. Naturlig lateks og pustende naturmaterialer gjør at fuktighet transporteres vekk, slik at du ikke bli klam og kald i løpet av natten.

Valg av sengetøy har selvfølgelig også noe å si når det gjelder å transportere vekk fuktighet. Det er lurt å velge naturmaterialer, som også er gode mot huden.

Sengen er ikke alt – flere faktorer som påvirker god søvn

Det er selvfølgelig en mengde faktorer som påvirker søvnkvaliteten, og en god dobbeltseng er ikke ensbetydende med god søvn. Sykdom, fysisk aktivitet, kosthold, skjermbruk og en mengde andre livsstilsfaktorer påvirker også søvnkvaliteten. Noen av disse er vanskelig å kontrollere, og i noen tilfeller er det også nødvendig med hjelp fra helsevesenet.

En god seng kan likevel være med på å gjøre det enklere å ta små trinn når det gjelder å faktisk gjøre sengen og soverommet til et sted for god søvn. Å lage et skille mellom søvn og alle andre aktiviteter, fra jobb og mobilbruk til TV og andre skjermer, er et fornuftig tiltak. Da gjør du det også mer sannsynlig at du får full uttelling for investeringen i en ny seng, i form av mer velvære i hverdagen.

En god natts søvn har mye å si for helse og velvære

Previous article

Hjelp til det du sliter med

Next article

You may also like