Uncategorized

Derfor er fysisk aktivitet helt avgjørende for helse og velvære

0

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Fysisk aktivitet og trening løftes svært ofte frem som noen av de aller viktigste faktorene når det gjelder både helse og generelt velvære i hverdagen. Det betyr at en daglig kort gåtur, noen fotballtreninger eller ukentlige joggeturer kan gi deg både i pose og sekk, men hvorfor er den fysiske aktiviteten så viktig?

All fysisk aktivitet teller

Til å begynne med er det viktig å være klar over at absolutt all fysisk aktivitet teller. Hvis du liker å stå på ski er det helt topp, hvis du liker svømming er det like bra, og hvis du investerer i Puma fotballsko for trening med bedriftslaget gjør det den samme nytten.

Det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar når det gjelder hvor mye fysisk aktivitet som er «tilstrekkelig», men det viktige er å huske på at all aktivitet teller. Selv en kort gåtur vil øke pulsen din litt, forbrenne noe fett og kanskje gi deg et litt høyere nivå av hormoner som gir humøret litt bedre?

Komplekse sammenhenger

Sammenhengene mellom fysisk aktivitet, kosthold og helse er komplekse – trening og fysisk aktivitet eksisterer selvfølgelig ikke i et vakuum. Dessuten kan utvikling i egen helse i noen tilfeller være «urettferdig», selv store mengder trening vil ikke være en absolutt garanti for at du ikke rammes av sykdom.

Når det er sagt, vil fysisk aktivitet i stort bidra til å redusere risikoen for mange livsstilssykdommer. Kroppen er helt enkelt bygget for å være aktivitet, og når du beveger deg styrker du kritiske organer som hjerte, blodomløp og lunger. Dessuten bidrar fysisk aktivitet til å forbrenne fett, samtidig som kroppen produserer hormoner som kan gi mange positive effekter for både fysisk og psykisk helse.

Dessuten vil alle som driver med noen form for fysisk aktivitet kunne fortelle om den deilige følelsen både under og etter en treningsøkt – en følelse av velvære som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Les dette hvis barnet ditt bruker smokk 

Previous article

Introduksjon til REM-søvn

Next article

You may also like